"Еърбиенби" предлага на своите клиенти нестандартни оферти

"Еърбиенби" предлага на своите клиенти нестандартни оферти

4 май 2024 г. · 8 мин. четене · Споделяне във Facebook


"Еърбиенби" предлага на своите клиенти нестандартни оферти

Компанията за краткосрочно отдаване под наем на недвижими имоти "Еърбиенби" (Airbnb) представя на своите клиенти нова нестандартна услуга. Тя им предлага възможност да резервират нощувка в музей в Париж или в апартаменти и къщи, чието обзавеждане наподобява филмови декори, предаде Асошиейтед прес. 

Клиентите на "Еърбиенби" дори могат да прекарат нощта "в компанията" на осем спортни автомобила "Ферари" (Ferrari).

Акцентът при новата промоционална кампания на гиганта в областта на краткосрочните наеми е той да бъде представен като компания, която продава преживявания, а не само резервации за нощувки, посочва АП.

Американската група, базирана в Сан Франциско, е предприела този нестандартен ход след успеха на идеята да предложи на своите клиенти да наемат "имението на Барби" в Малибу, щата Калифорния. То беше представено от онлайн платформата през миналата година с обзавеждане, решено предимно в розово и вдъхновено от хитовия филм за прочутата кукла, създадена от компанията за играчки "Мател" (Mattel).

Новото начинание на "Еърбиенби" е базирано на идеята, че клиентите ще бъдат привлечени от предложение, което е свързано с популярен продукт, с известно събитие или със знаменитост от света на спорта или шоубизнеса.

"Еърбиенби" организира събитие за медиите в Лос Анджелис, на което главният изпълнителен директор на компанията Брайън Чески представи 11 нестандартни предложения за резервации. Компанията ги нарича "икони".

Чески заяви, че "Еърбиенби" ще покани свои потенциални клиенти да попълнят анкета, при което да посочат защо биха искали да резервират една от нейните "икони". 

Корпорацията ще избере през тази година около 4000 души, които са се справили най-добре с анкетите. Те ще получат правото да резервират представените имоти или събития безплатно или на цени под 100 долара.

Една от екзотичните възможности, които предлага "Еърбиенби", е нощувка в музея "Орсе" в Париж. Американската компания е наела Матийо Леханнер, който е проектирал факела за Олимпийските игри в Париж през това лято. 

Френският дизайнер ще превърне в луксозна спалня Голямата зала с часовника, която се намира на петия етаж на музея "Орсе", точно под панорамния му остъклен покрив.

"Между другото, олимпийският факел ще бъде с вас в спалнята. Целият музей ще бъде на ваше разположение, (ако я наемете - бел. ред.)", посочва Брайън Чески.

За клиентите на "Еърбиенби", които предпочитат да резервират нестандартна нощувка в САЩ, компанията предлага къща в щата Ню Мексико. Тя е декорирана като прочутия дом от анимационния филм "В небето" (Up), създаден от американското студио "Пиксар" (Pixar), съвместно с "Дисни" (Disney).

Главният изпълнителен директор на "Еърбиенби" обяви, че компанията е платила за построяването на къщата "от нулата". Към нея са прикрепени 8000 балона, имитиращи балоните, пълни с хелий, които главният герой във филма "В небето" използва, за да я издигне във въздуха. Къщата, построена от "Еърбиенби", няма да лети, но Брайън Чески обещава, че клиентите на компанията, които я наемат, ще могат да наблюдават как тя се издига във въздуха от кран. 

Други от нестандартните предложения на онлайн платформата включват резервации за еднократни събития. Сред тях е нощувка в музея на "Ферари" в централата на автомобилната компания в град Маранело в Италия. 

Клиентите на "Еърбиенби" ще могат да резервират и частно изпълнение на рап певицата Доджа Кет, както и вечер в компанията на комедийния актьор Кевин Харт.

Чрез онлайн платформата ще може да бъде наета и къща в американския град Минеаполис, която е била собственост на покойния поп певец Принс.

Компанията "Еърбиенби" не посочва колко е платила, за да може да предложи своите 11 нестандартни оферти за резервации. Печалбата й за 2023 г. обаче възлиза на 4,8 милиарда долара, така че вероятно може да си позволи тази шикозна промоционална кампания, отбелязва АП.

#компанията #краткосрочно #отдаване #наем #недвижими #имоти #еърбиенби #airbnb #представя #своите

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете