Гуардиола: "Опитът е на наша страна, но трябва да го докажем на терена"

Гуардиола: "Опитът е на наша страна, но трябва да го докажем на терена"

3 май 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Гуардиола: "Опитът е на наша страна, но трябва да го докажем на терена"

Манчестър Сити ще разчита на своя опит в оставащите четири мача, за да се справи с конкуренцията на Арсенал в най-оспорваната битка за титлата във Висшата лига от години, каза мениджърът на Сити Пеп Гуардиола.

Отборът на Гуардиола, който е на точка зад лидера Арсенал с мач по-малко, приема Уулвърхемптън в събота.

След като спечели пет шампионски титли със Сити, включително последните три поредни, Гуардиола беше попитан дали опитът му е предимство в битката с Арсенал, който не е печелил титлата от 20 години.

Бих искал да кажа „да“, но не знам“, каза Гуардиола пред репортери.

"Трябва да го докажем утре срещу Уулвс и в следващите мачове. Знаем, че трябва да вземем всичките 12 точки, в противен случай ще бъде трудно, защото Арсенал е толкова силен и постоянен. Трудно е да се мисли, че те ще изпуснат точки. Елементарно е - трябва да спечелим всичките си оставащи мачове", каза Гуардиола.

Вратарят Едерсон, защитникът Рубен Диас и халфът Фил Фодън трябва да бъдат на разположение срещу Уулвс след възстановяване от контузии.

23-годишният Фодън беше избран за играч на годината от Асоциацията на пишещите за футобл в Англия.

"Той беше наистина добър. Въздействието в последната третина е много добро, както и работната му етика. Всяка година поради количеството мачове и минутите, които играе, той става все по-зрял.„Сега той разбира играта по-добре, но трябва да продължи да се подобрява, все още е млад", каза Гуардиола.

Испанецът беше критикуван, че не е давал достатъчно игрово време на Фодън през предишните сезони.

"Той играе в отбор, който спечели много титли.  И получиш шанс за изява в заключителните етапи на всички турнири. Не е лесно да се играе в Манчестър Сити, където изискванията за големи. Винаги можеш да се подобряваш, докато не се откажеш или умреш, можеш да се подобриш", коментира Гуардиола.

#манчестър #сити #разчита #своя #опит #оставащите #четири #мача #справи #конкуренцията

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете