Премиерът Димитър Главчев посети днес Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев”

Премиерът Димитър Главчев посети днес Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев”

4 май 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Премиерът Димитър Главчев посети днес Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев”

Премиерът Димитър Главчев посети днес Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев”,за да се запознае на място с неотложните нужди на болничното заведение. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Преди това министър-председателят се срещна с председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и ръководител на Клиниката по детска неврология на болница „Проф. Иван Митев” проф. Иван Литвиненко. 

Ден по-рано проф. Литвиненко алармира за необходимостта от закупуване на скенер и рентген за болницата, допълниха от пресслужбата. При посещението в лечебното заведение на премиера Главчев днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои приключването на процедурата за купуване на скенер.

На 7 май премиерът Главчев ще инициира среща с министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева, с вицепремиера и министъра на финансите в служебния кабинет Людмила Петкова, с изпълнителния директор на болницата д-р Благомир Здравков и с проф. Иван Литвиненко, на която ще бъдат обсъдени и намерени решения на най-належащите проблеми на педиатрията, добавиха от пресслужбата.

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и прокуратурата по случая с „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“, за да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение, съобщиха по-рано днес от пресслужбата на Министерския съвет.

БТА припомня, че вчера в Правно-информационната система на Министерския съвет бе публикувана пълната стенограма от правителственото заседание на 30 април, когато бе взето решението за създаване на частната детска болница. От стенограмата е видно, че решението е втора точка от дневния ред, а по него докладва служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. След това решението е прието без дебат.

След реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният премиер Димитър Главчев разпореди решението за строеж на частна многопрофилна болница „Мама и аз“ да бъде отменено ден, след като бе прието. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, посочи съобщението, разпространено от правителствената пресслужба.

Аргумент за отмяната на решението на Министерски съвет за създаване на частна болница е създалото се обществено напрежение, с което се съобразих, каза вчера в отговор на въпрос служебният премиер Димитър Главчев в Париж, след срещата си с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Матиас Корман.

 

 

 

 

 

 

#премиерът #димитър #главчев #посети #днес #специализираната #болница #активно #лечение #детски

Още новини

Още новини от България, които може да четете