"Радостта ни е сдържана, защото предстои най-важният мач за сезона – реваншът с Байерн", заяви Карло Анчелоти след титлата на Реал

"Радостта ни е сдържана, защото предстои най-важният мач за сезона – реваншът с Байерн", заяви Карло Анчелоти след титлата на Реал

5 май 2024 г. · 7 мин. четене · Споделяне във Facebook


"Радостта ни е сдържана, защото предстои най-важният мач за сезона – реваншът с Байерн", заяви Карло Анчелоти след титлата на Реал

Реал (Мадрид) спечели рекордната 36-а шампионска титла в испанската Примера дивисион, като четири кръга преди края разликата в точките е непреодолима и за 3-ия Барселона, а и вече за 2-ия Жирона. Това стана след успеха на "Белия балет" с 3:0 над Кадис, последван от обрат от 1:2 до 4:2 за Жирона над Барселона. Така резултатът от каталонското дерби короняса столичани.

Но без да изневерява на стила си, италианският треньор на новите шампиони Карло Анчелоти предпочита да запази спокойствие и да не бърза с празниците. Защото според него предстоят още по-важни мачове.

"Очевидно е сдържана радост, защото най-важният мач за сезона също е много близо. И макар че ни чака Байерн, трябва да сме щастливи“, каза Анчелоти пред Movistar Plus+ в събота.

"Това е заслужена Ла Лига във всяко отношение и имахме фантастична подкрепа от феновете. Бихме искали да празнуваме с всички фенове, но те разбират, защото в сряда ние имаме много важно предизвикателство. Искаме да се подготвим добре, за да зарадваме феновете и ще отпразнуваме титлата заедно в събота. Сега е важно да празнуваме сдържано, защото целта в сряда е много важна", заяви Анчелоти.

Попитан какво би отличил в тима за спечелването на трофея, той каза: "На първо място ангажираността на всички. Беше лесно да се управлява този отбор, защото има много ангажираност и малко его. Всички си помагат и са приятели и извън терена. Мога да кажа, че беше една фантастична кампания, защото всички бяха отдадени и имаха отношение към това, което правим. Не мога да пропусна и феновете, защото те бяха постоянно до нас".

Следващият въпрос беше кой е бил ключовият момент за спечелването на шампионата. И Анчелоти отговори така: "Всички очакваха да се подхлъзнем и ние не се подхлъзнахме.  Голът на Белингам срещу Барселона ни даде предимство. Имахме много приемственост от първия до последния мач".

Анчелоти обаче постига и лични рекорди на стадион "Сантяго Бернабеу", като сега спечели 12-и трофей с отбора. И се доближава до иконата на Реал (Мадрид) и испанския футбол Мигел Муньос, който има 14 – 9 от които са шампионски титли в страната.

"Да, доближавам се. А ако го достигна, това ще бъде невероятна чест – да бъда редом до такъв човек. Сега обаче трябва да мислим за Шампионската лига, както и да се целим във финала в Лондон".

"От тази гледна точка, именно този момент в общата картина прави трудни мачове като днешния с Бетис. Говориш, говориш, но всеки смята, че Реал трябва да гледа мачовете с Байерн, големите цели. Но досега беше зрелищно, отборът ни беше стабилен, без почти никакви грешки. Голяма част от успеха на Реал дойде тогава, когато започнахме да се защитаваме по-добре, с колективен ангажимент“, каза още 64-годишният Анчелоти. Няма его, има отдаденост. Усилията, които положиха футболистите, бяха страхотни. Контузиите в началото на сезона ни помогнаха да осъзнаем, че не става въпрос за индивидуалности, а за колективни усилия и се справихме страхотно", завърши първият треньор, който е печелил шампионски титли във всяко едно от топ 5 първенствата в Европа.

#реал #мадрид #спечели #рекордната #36а #шампионска #титла #испанската #примера #дивисион

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете