Хиляди американски почитатели на Тейлър Суифт я следват в Европа, където билетите за концертите й са по-евтини

Хиляди американски почитатели на Тейлър Суифт я следват в Европа, където билетите за концертите й са по-евтини

9 май 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Хиляди американски почитатели на Тейлър Суифт я следват в Европа, където билетите за концертите й са по-евтини

Хиляди почитатели на Тейлър Суифт, пропуснали концертите от турнето й в САЩ миналата година или отказали да платят прекомерно високите цени за билети, намират ново решение - да пътуват до Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Поп звездата започва европейската част от турнето си Eras в 18 населени места в Европа в четвъртък от Париж и почитатели пълнят презокеанските полети, за да последват Мис Американа на Стария континент през следващите седмици. Залата, в която Суифт ще се изяви, обяви, че американци са купили 20 на сто от билетите за напълно разпродадените четири концерта.

В Стокхолм, която е следващата спирка на турнето, очакват 10 000 зрители от САЩ.

Да отидеш на концерт може да изглежда малко странен поведе да посетиш чужда страна, особено ако почитателите могат да проследят турнето Eras от домовете си чрез документалния филм, който се излъчва от стрийминг платформата Disney+. От онлайн туристическата компания Expedia казват, че пътешествията на почитателите на Суифт до друг континент са част от по-широката тенденция на "туризъм на турнетата", породила се по време на световното турне Renaissance на Бионсе. 

Някои от северноамериканските почитатели на Суифт, които планират презокеанско пътуване за турнето Eras, казват, че разходите са оправдани, след като са забелязали, че по-стриктните ограничения върху таксите и препродажбите на билети в Европа не само не оскъпяват, а дори правят по-евтино посещението на концерт на Суифт в чужбина в сравнение със САЩ.

"Те казват - нека видим, значи мога да похарча 1500 долара, за да гледам любимата си изпълнителка в Маями или пък за същите 1500 долара да си купя билет за концерта, двупосочен билет за самолет и три нощувки в хотел", каза Мелани Фиш, говорител на Expedia.

Дженифър Уорън от Сен Катаринс, Онтарио, Канада, и 11-годишният й син харесват Тейлър Суифт, но не са гледали неин концерт от турнето й в Северна Америка, защото билетите били прекалено скъпи. Тя и съпругът й решили да планират семейна ваканция в Европа на място, където тя успее да купи билети за концерт на певицата. Жената успяла да осигури три ВИП билета близо до сцената на концерт в Хамбург, Германия, всеки на цена от 600 евро. Междувременно Суифт обявила шест дати от турнето си в Торонто, недалеч от Сен Катаринс. Но цените на билет в сайтове за препродажба били по 3000 канадски долара (2194 щатски долара).

 

#хиляди #почитатели #тейлър #суифт #пропуснали #концертите #турнето #сащ #миналата #година

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете